Elin Heggdal
Hesteskoen 5b
1408 Kråkstad (i Nordre Follo kommune) 30 minutes from the capital, Oslo - NORWAY

Telephone: +4798488717

Mail: eheggdal@gmail.com

En kattunge fra meg koster 13.000 kroner.  I tillegg tar jeg 1500 kr som garanti for at dere kastrerer katten. Dette gjelder både hunnkatt og hannkatt. Disse pengene betales tilbake når du kan bevise at katten er kastrert. Dette er for å unngå uønskede kattunger utenfor mitt oppdrett. 

Jeg fikk mitt første sibirkattkull i 2013/breeder since 2013.

Jeg har side på Facebook som heter NO Heggdalkatten. Der ligger det flere bilder av kattene mine.  

Look on my facebookpage NO Heggdalkatten for more pictures.

Om du har allergi for katt og trenger å teste deg for allergi, ta kontakt med sibirkattens venners testhjemformidling.

Link: http://www.sibirkattensvenner.no/?page_id=85

Kjøpe katt av meg?

- Når kattungene er 5-6 uker, får jeg besøk fra interesserte kjøpere. Ingen får reservere kattunge bare gjennom bildene jeg legger ut.
 
- Ta kontakt på e-post med en presentasjon av deg/dere.
 
- Jeg selger ikke kattunger til deg om du ikke steriliserer katten før den får gå fritt ute. Det er mulig å ta den med utendørs i sele, enten på balkong / terrasse.
 
- Det er helt lovlig å besøke flere oppdrettere. Skulle du få tilbud om katt hos andre, så gi meg beskjed så fort som mulig. Ærlighet varer lengst.
 
- Når vi avtaler et besøk og du ikke kan komme så gi meg beskjed så fort som mulig på telefon. Vi er bare mennesker og planer kan endres.
 
- Etter at du har vært på besøk og vi har blitt enige om at jeg har en katt som passer for deg og din familie tar jeg et depositum på 4000 kroner. Dette er vanlig i rasekattemiljøet. Vi lager en skriftlig avtale ang. depositumet. 
 
Jeg selger ikke kattunger til oppdrettere som driver avl på NEM. 
 
  Når du kjøper katt fra meg får du en katt som er:
 
- 12-14 uker gamle

- med stamtavle fra NRR

- med standard kjøpskontrakt fra NRR

- vaksinert og ID-merket

- godt sosialisert sammen med andre katter og mennesker

- med helseattest fra veterinær som ikke er eldre enn 3 uker 
Jeg og mange oppdrettere får stadig spørsmål fra nye rasekatteiere som har kjøpt seg rasekatt om at de har lyst på kull på rasekattene sine. Hvis du har kjøpt deg en rasekatt er første bud å sjekke om katten din har godkjent stamtavle! Hvis den ikke har det har du kanskje blitt svindlet!
Kjøper du en rasekatt skal katten ha godkjent stamtavle. Jeg har opplevd at det dessverre er mange rasekattkjøpere som har kjøpt en rasekatt, men som ikke har mottatt noen stamtavle på katten de har kjøpt! Slike oppdrettere er og blir useriøse, og de ødelegger for oss andre rasekattoppdrettere!
Jeg irriterer meg igjen og igjen når jeg leser slike annonser som dette på finn.no hvor det står: «Halvt sibirkatt til salgs, mor er sibirkatt og far er huskatt.» Selvsagt er det billig å kjøpe en slik katt i forhold til en 100% renraset rasekatt, men katten er ikke en rasekatt, men en huskatt! Hvis rasekatten du har kjøpt ikke har godkjent stamtavle er den å regne som en huskatt.
 Ingen kattunger skal bli tatt fra kattemoren sin før de er fylt 12 uker. Kattungene skal sosialiseres og læres opp gjennom lek, jakt, omsorg og oppdragelse av kattemor til å greie seg i den store verden! Ved å få være sammen kattemamma lærer kattungen viktige sosiale spilleregler, og det er kjempeviktig når katten møter andre katter. Når en kattunge blir oppdratt av kattemammaen sin kan man se at kattungen legger seg ned på siden eller på rygg, og den viser buken sin. Det betyr at kattungen underkaster seg! Underkastelse er kjempeviktig i dyreverden! Sosialiseringen til en kattunge skjer ikke bare via kattemammen, men også søsknene sine. Det skjer gjennom lek, jageleker, jakting og kos med hverandre!